Traditsioonid ühiskonnateaduste instituudis

Tartu on Baltikumi ainus tõeline tudengilinn, kus leiab väga mitmekülgseid ja põnevaid viise enda leidmiseks, proovilepanekuks ja arendamiseks. Ühiskonnateaduste instituudi tudengid on alati väga aktiivsed ja ägedad olnud – peaaegu igal erialal on oma tudengiorganisatsioon ja ka instituudiüleseid ühistegevusi on palju. Meie tuntuimad ühisüritused on kevadgrill ja tööandjate mess.

Kevadgrill
Image
Kevadgrill 2019

ÜTI kevadgrill on instituudi igakevadine suursündmus. Nagu nimigi ütleb, saab üritusel palju grillida ja kuulata head muusikat. Ajakirjandustudengite algatatud grillipeost Juhan Peegli auks on välja kasvanud kogu instituuti ühendav suurüritus, mis toob kokku kõigi meie erialade tudengid, õppejõud ja vilistlased. 

Kevadgrill toimub tavaliselt 19. maile kõige lähemal reedel, enamasti mõnes korporatsioonihoones, kus on võimalik grillida ja üksteise seltskonda nautida nii sees kui ka väljas. Ürituse korraldamist veavad eest esimese aasta magistrandid. 

Lisaks meeleolukale õhkkonnale tunnustavad õppejõud Kevadgrillil instituudi parimaid tudengeid ning tudengid omakorda parimaid õppejõude. 2011. aasta Kevadgrillil pandi alus uuele traditsioonile - parima õppejõu rändkarikale nii bakalaureuse- kui ka magistriastmes. Üritusel kuulutatakse välja ka Värske Teo auhinnad, mis tunnustavad  bakalaureuse- ja magistriõppe tudengite uuenduslikke töid.

Ürituselt ei puudu ka meeleolukas viktoriin ja toredad auhinnad. Viktoriiniküsimustest mõned näited ajugümnastikaks:

- Mitu käiku on Aune Undi rattal? (Õige vastus: Ei tea, sest Aune Unt ise ka ei tea)
- Meie vilistlaste ühes näidendis esitatakse peategelasele küsimus: "Palju on kokku kui kolm koera istuvad, neli tuleb juurde?" (Õige vastus: Kari koeri ja Andrus Kivirähk)
- Kes ähvardab kodutööde viimasest tähtajast rääkides sageli raudteega? (Õige vastus: Peeter Vihalemm, lausega "Rongid juba sõidavad")

Tööandjate mess
Image
Tööandjate mess 2016

Igal kevadel, tavaliselt märtsikuus täituvad instituudi koridorid tööandjatega, kelle seast saab iga tudeng leida omale sobiva praktika- või tööpakkuja. Külla tulevad tööandjate esindajad on tihti meie vilistlased, mistõttu toimib tööandjate mess ka omamoodi vilistlaste kokkutulekuna. 

Messipäev koosneb tavaliselt mitmest osast: traditsioonilisest messiformaadist ja töötubadest-aruteludest. Nii on päev inspireeriv ja kasulik nii tööandjatele kui ka tudengitele. Loe lähemalt siit.

Ajakirjanduse ja kommunikatsiooni erialade traditsioonid

Infoühiskonna ja sotsiaalse heaolu õppekavade traditsioonid

Infoteaduste erialade traditsioonid

ÜTI

Poola, Saksamaa ja Tšehhi tudengid täiendasid Tartu Ülikoolis oma teadmisi militaar- ja riskisotsioloogia ning infovastupidavuse teemadel

suhtlussituatsioon Jakobi 2

Narvast kultuuripealinna keelekümblema

Tartu Ülikooli peahoone

Tartu Ülikooli vilistlaste kokkutuleku piletimüük on alanud