Autor:
Arttu Muukkonen

Vestlusõhtu "Kliimaajakirjandus pessimismi ja optimismi vahel"

Mondo ja Tartu Ülikooli Ühiskonnateaduste Instituudi koostöös toimub vestlusõhtu Soome uuriva keskkonnaajakirjaniku Hanna Nikkaneniga. Kohtumise peamine sihtrühm on ühiskonnateaduste tudengid, aga oodatud on ka kõik teised kliimaajakirjandusest huvitatud.

Kohtumisel keskendutakse järgmistele teemadele:

  • Kuidas kirjutada uurivat lugu kliimamuutustest: kolme erineva näidisloo baasil
  • Kuidas kaasata lugejat nii tekstiliselt kui pildiliselt?
  • Kuidas leiad tasakaal pessimismi ja optimismi vahel?
  • Eneseabi vahendid ajakirjanikule, kes töötab depressiivsete teemadega.

Tegu on teise kohtumisega kolmeosalisest sarjast – vestlusõhtu toimub kell 18:00-20:00 Tartus, Lossi 36-215. Kohtumist saab jälgida ka Zoomis.

Hanna Nikkanen on Soome uuriv ajakirjanik. Ta on õppinud kommunikatsiooni Helsingi Ülikoolis ja teinud magistrikraadi jätkusuutliku teaduse alal Stockholmi Ülikoolis. Hanna on üks veebipõhise sõltumatu meediaväljaande Long Play asutajatest ning juhib väljaande keskkonnateemalisi projekte. Ta annab uuriva ajakirjanduse ja kliimamuutuse koolitusi nii ajakirjanikele, tudengitele kui ka kodanikuühiskonnale. Hanna sulest on ilmunud viis raamatut, millest viimane kannab pealkirja „Vaikus enne tormi“ (“Calm Before The Storm”). Raamat räägib kliimamuutusest Soomes ja sündis koostöös 21 Tampere Ülikooli ajakirjandustudengiga ning on võitnud mitmeid auhindu.

Kohtumine on inglise keeles ja osalejatele tasuta. Kohtumise Facebooki üritus asub SIIN

Vestlusõhtu toimub Mondo projekti 1Planet4All raames, mida kaasrahastavad Euroopa Komisjon ning Eesti Rahvusvahelise Arengukoostöö Keskus.

ÜTI

Poola, Saksamaa ja Tšehhi tudengid täiendasid Tartu Ülikoolis oma teadmisi militaar- ja riskisotsioloogia ning infovastupidavuse teemadel

üti

Avalik loeng desinformatsiooni kujundamisest sotsiaalmeedias

suhtlussituatsioon Jakobi 2

Narvast kultuuripealinna keelekümblema