CALL TO ACTION

ÜTI kogukond – tudengid, õppejõud, vilistlased, erialakogukonnad ja sõbrad. Kõik, kes tunnevad, et praegu digiplatvormidel ja infoväljadel toimuv vajab sekkumist, et me ei saa lubada sellest üle ja mööda vaatamist. Kortsutada kulmu, leida, et sotsialmeedias tegeletakse jaburustega, ja minna vaikselt edasi.

See, et oleme seotud ÜTI-ga, tähendab rohkemat kui ülikoolikraadi või enesearengut. Igas olukorras – eriti aga tänases – tähendab see eelkõige, et peame olema infokeskkonnas orienteerudes ning oma kogukondade hoidmises keskmisest pädevamad. Seda on meile haridus ja kogemused andnud – see on olnud ÜTI suurem eesmärk. Ja sellega seoses paneme südamele meile, teile ja iseendale: praeguses infosõjas on väga oluline, et me rakendame ja anname edasi oma pädevusi. Milline info või allikas on usaldusväärne, kust teavet leida, kuidas ära tunda väära.

Vaata üle oma infotarbimine ja allikad. Räägi oma lähedaste ja sõpradega. Jaga infot usaldusväärsete allikate kohta. Raporteeri valeinfot ja selle levitajaid. Räägi, mida SINA teed ja kuidas infokeskkonnas käitud. Ütle julgelt välja, et see kõik väärib väga tõsiselt võtmist. Laseme oma oskused käiku.

Hakkame pihta.

Foto: Max Kukurudziak, Unsplash

Simone Eelmaa kaitseb doktoritööd „The social categorization of sexual abuse“

23. aprillil kell 14.15 kaitseb Simone Eelmaa sotsioloogia erialal doktoritööd „The social categorization of sexual abuse“ („Seksuaalse väärkohtlemise ühiskondlik määratlus ”).
Teadushuvi

Värske teadusbaromeeter kinnitab Eesti elanike usaldust teaduse ja teadlaste vastu

Viivika Eljand-Kärp kaitseb doktoritööd „Tõhusad küsitlemispraktikad uudisintervjuudes. Ammendava teemakäsitluse saavutamine eksperdi- ja kogemusintervjuudes”

Viivika Eljand-Kärp kaitseb doktoritööd „Tõhusad küsitlemispraktikad uudisintervjuudes. Ammendava teemakäsitluse saavutamine eksperdi- ja kogemusintervjuudes”.