Autor:
Mariya Ostrenko

Üks Oivalise Ajakirjanduse stipendiumi võitjatest on ÜTI ajakirjandussotsioloogia teadur Signe Ivask

Oivalise Ajakirjanduse stipendiumi pälvis neli ajakirjandusprojekti ja üks nendest on ÜTI ajakirjandussotsioloogia teadur Signe Ivaski meediakirjaoskuse teemaline projekt. Žürii hindas võidutööde valimisel uuritava teema aktuaalsust ja mõjukust, originaalsust ja erinevate meediumite kasutamist. 

Signe Ivask plaanib sügisel koos tudengitega kirjutada longread-artikli, milles tutvustab lähemalt, mida võtab ette riik meedia kirjaoskuse parandamiseks ning mis jõuab lõpuks tavalise inimeseni. Töö aluseks on BECID-i jaoks loodav Baltikumi-ülene analüüs, mille autorid on lisaks Ivaskile meediauuringute professor Andra Siibak ning meedia ja kommunikatsiooni teadurid Auksė Balčytienė Leedust ja Agnese Dāvidsone Lätist. Tudengite osalemine longread-artikli kirjutamisel on väga teretulnud. Huvilised võivad endast märku anda Signe Ivaski e-maili aadressile ivasks@ut.ee.

Sihtasutuse Oivaline Ajakirjandus juhatuse liikme Mari-Liis Rüütsalu sõnul iseloomustas tänavust taotlusvooru kõrge projektide tase ja meedia kirjaoskuse teema populaarsus. „Juhatuse jaoks oli positiivne, et enim ideekavandeid saime meedia kirjaoskuse teemal, mis on sel aastal teadlikult fookusesse võetud siht. Infosõja ja tehisintellekti arengute foonil on aina olulisem, et me räägiksime rohkem sellest, kuidas eraldada tõest infot propagandast ja valeinfost,“ ütles Rüütsalu.

​Aasta teo tiitli võtsid vastu haridusteaduste instituudi juhataja Margus Pedaste ja Narva kolledži direktor Indrek Reimand.

Õpetajakoolituse erakordselt suur ja õnnestunud vastuvõtt pälvis aasta teo tiitli

Triinu Tähe ETAG-i konkursi autasustamisel

Ühiskonnateaduste instituuti tuli Eesti Teadusagentuuri üliõpilastööde konkursilt kolm preemiat

100 semestrit ülikoolis teenetemärk

Selgunud on Tartu Ülikooli teenetemärkide kavalerid